Straipsniai

Ryto galia. Arba kodėl visi sėkmingi žmonės keliasi anksti.

28 sausio, 2016 | Autorius:

 

Pradedant verslą arba bet kokią naują veiklą dažnai atrodo, kad tam neturime pakankamai laiko. Dienos metu visada trūksta keleto valandų viską suspėti.

Geriausias būdas − savo dieną ilginti rytais, nes rytas turi keletą privalumų.

  1. Ryte mažiausiai galimybių Jums sutrukdyti. Užimto žmogaus dienotvarkė užsipildo labai greitai. Ir jei Jūs lauksite antros dienos pusės, kad galėtumėte padaryti kažką prasmingo sau, pavyzdžiui, sportuoti ar skaityti, Jūs greičiausiai išbrauksite tai iš darbų sąrašo. Atsiras daug priežasčių, kodėl Jūs negalite to padaryti. Taip pat anksti ryte vyrauja mažesnė tikimybė, kad atsiras neplanuotos, bet svarbios užduotys.
  2. Jei nesate „ryto žmogus“, fiziologiškai valios daugiausiai turite dienos pradžioje. Valia yra kaip raumuo, kuris pavargsta nuo per didelio krūvio.
  3. Rytas duoda galimybę teigiamai ir pozityviai pasirengti dienai. Tikriausiai žinote, jog diena, prasidėjusi nuo skubos, gali sugadinti nuotaiką ilgam laikui. Be to, sėkminga ir konstruktyvi dienos pradžia teigiamai veikia mūsų darbingumą.
  4. Galiausiai pabudęs anksti pradėsi dieną nuo mažo laimėjimo ir taip nustatysite sau kitokį dienos ritmą.

Jei net mintis apie atsikėlimą auštant priverčia Jus susigūžti, rekomenduojame šiuos keturis žingsnius, padėsiančius iš „pelėdos“ pavirsti „vyturiu“.

  1. Vesk laiko biudžetą. Fiksuojant laiko sąnaudas keletą savaičių, galima pamatyti, kur neefektyviai iššvaistomas laikas. Žmonės, kurie įpratę veikti vakarais ir vėliau peržiūrėję, kaip buvo leidžiamas laikas, supranta, kad ištikrųjų vakarinėmis valandomis nieko produktyvaus, naudingo ir netgi malonaus nenuveikia.
  2. Įsivaizduok savo idealų rytą. Įsivaizduokite, ką darytumėte, jei turėtumėte papildomą valandą per dieną. Pagalvokite, kiek pasiektumėte toje srityje, jei tai darytumėte visus metus kiekvieną dieną. Atsirastų 365 valandos arba 15 parų, kurias Jūs galite skirti naujai veiklai arba naujiems įgūdžiams tobulinti. Iš tikrųjų kėlimasis anksti ryte neturi būti bausmė ir neturite keltis anksti, jei nėra bent vienos geros priežasties tai padaryti.
  3. Suplanuok rytą. Jei jau sugalvojote, kaip išnaudosite papildomą laiką, iš vakaro suplanuokite, kaip tai bus įgyvendinta. Pavyzdžiui, jei norite rytais sportuoti, iš vakaro paruoškite sportinę aprangą ar reikiamus produktus sveikuoliškiems pusryčiams.
  4. Ugdyk įprotį lėtai. Jei bandysite keisti įprotį staiga, tikėtina, kad išjungsite žadintuvą ir toliau saldžiai miegosite. Jei Jūs paprastai atsikeliate 7 val. 30 min kiekvieną rytą, nustatykite skambutį 10 min. anksčiau. Taip pat kad gautumėte pakankamai miego valandų ir būtų išlaikytas balansas, kiekvieną vakarą eikite miegoti 10 min. anksčiau.

Kiti straipsniai

17 balandžio, 2018 | Autorius: Andrius Pekarskas
Informacinės erdvės švara
16 kovo, 2018 | Autorius: Andrius Pekarskas
Interviu su vidinio rato nare Alina Kraujutiene
15 sausio, 2018 | Autorius: Andrius Pekarskas
Svajok taip, tarsi visos svajonės išsipildytų
27 liepos, 2017 | Autorius: Andrius Pekarskas
Kodėl yra svarbu planuoti laiką?
20 liepos, 2017 | Autorius: Andrius Pekarskas
Kas yra RINKA?
UAB STARFISH ACADEMY

info@starfishacademy.lt

+370 686 86833

Sekite mus:

SUSISIEKTI
Kontaktu forma footer